Νόμιμη Διαδικασία Απασχόλησης της Οικιακής Βοηθού

Οι τιμές που φαίνονται στην ιστοσελίδα δεν περιλαμβάνουν τις ασφαλιστικές εισφορές της Οικιακής Βοηθού, καθώς η ασφάλισή της αποτελεί βάσει νόμου υποχρέωση του ιδιοκτήτη / χρήστη της κατοικίας.

Για να απασχολήσεις την Οικιακή Βοηθό νόμιμα, ασφαλίζοντάς τη για την εργασία που θα σου προσφέρει, θα πρέπει να επισκεφθείς το κοντινότερο κατάστημα ΕΛΤΑ και να εκδώσεις εργόσημο πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία καθαρισμού. Η έκδοση γίνεται στο ταμείο και θα χρειαστεί να έχεις μαζί σου την ταυτότητά σου, τον ΑΜΚΑ και τον ΑΦΜ σου.

Η αξία του εργοσήμου θα πρέπει να είναι το ποσό που έκλεισες στην ιστοσελίδα συν 33% ασφαλιστικές εισφορές. Παράδειγμα: Αν η τιμή που έκλεισες είναι 10€, θα πρέπει να εκδώσεις εργόσημο αξίας 13,30€. Πληρώνοντας όλο το ποσό, θα λάβεις το έντυπο που θα δώσεις στην οικιακή βοηθό αφού ολοκληρώσει τον καθαρισμό. Δε χρειάζεται να δώσεις άλλα επιπλέον χρήματα στην Οικιακή Βοηθό.

Θέλεις να κερδίσεις χρόνο;
Αν θέλεις να είσαι νόμιμος χωρίς κανένα επιπλέον κόπο, μπορείς να επικοινωνήσεις με το τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών Καθαρισμού του Douleutaras.gr και να ζητήσεις την έκδοση απόδειξης ή τιμολογίου, στο 2103006010 (Δευτ.-Παρ. 9.00-19.00, Σαβ. 9.00-18.00).
Σε αυτή την περίπτωση, δε χρειάζεται να επισκεφθείς κάποιο κατάστημα ΕΛΤΑ. 

Είναι παράνομο να μην εκδώσω εργόσημο;
Κάθε εργαζόμενος που προσφέρει εργασία θα πρέπει να είναι ασφαλισμένος κατά τη διάρκεια της. Το Douleutaras.gr οφείλει να ενημερώνει κάθε πελάτη για τον τρόπο που μπορεί να ασφαλίσει ένα επαγγελματία ο οποίος είναι ανασφάλιστος, η τελική ευθύνη όμως για την ασφάλιση βαραίνει τους αντισυμβαλλόμενους.


Καθαρισμός Επαγγελματικού Χώρου
Αν ο καθαρισμός αφορά σε επαγγελματικό χώρο και επιθυμείς την έκδοση απόδειξης ή τιμολογίου, θα πρέπει να επικοινωνήσεις με το τμήμα Καθαρισμών του Douleutaras.gr, ώστε να ενημερωθείς για το τελικό κόστος αλλά και τους τρόπους πληρωμής.

Feedback and Knowledge Base