Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ποια είναι η νόμιμη διαδικασία απασχόλησης της καθαρίστριας;

Οι τιμές που φαίνονται στην ιστοσελίδα δεν περιλαμβάνουν τις ασφαλιστικές εισφορές της καθαρίστριας, καθώς η ασφάλισή της αποτελεί βάσει νόμου υποχρέωση του ιδιοκτήτη / χρήστη της κατοικίας.

Για να απασχολήσεις την καθαρίστρια νόμιμα, ασφαλίζοντάς τη για την εργασία που θα σου προσφέρει, θα πρέπει να επισκεφθείς το κοντινότερο κατάστημα ΕΛΤΑ και να εκδώσεις εργόσημο πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία καθαρισμού. Η έκδοση γίνεται στο ταμείο και θα χρειαστεί να έχεις μαζί σου την ταυτότητά σου, τον ΑΜΚΑ και τον ΑΦΜ σου. Διαφορετικά μπορείς να το εκδώσεις και ηλεκτρονικά ή μέσω της τράπεζας Πειραιώς.

Η αξία του εργοσήμου θα πρέπει να είναι το ποσό που έκλεισες στην ιστοσελίδα συν 33% ασφαλιστικές εισφορές. Παράδειγμα: Αν η τιμή που έκλεισες είναι 10€, θα πρέπει να εκδώσεις εργόσημο αξίας 13,30€. Πληρώνοντας όλο το ποσό, θα λάβεις το έντυπο που θα δώσεις στην οικιακή βοηθό αφού ολοκληρώσει τον καθαρισμό. Δε χρειάζεται να δώσεις άλλα επιπλέον χρήματα στην καθαρίστρια.

Θέλεις να κερδίσεις χρόνο;

Αν θέλεις να είσαι νόμιμος χωρίς κανένα επιπλέον κόπο, μπορείς να επικοινωνήσεις με το τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών Καθαρισμού του Douleutaras και να ζητήσεις την έκδοση απόδειξης.

Σε αυτή την περίπτωση, δε χρειάζεται να επισκεφθείς κάποιο κατάστημα ΕΛΤΑ. *Το παραπάνω ισχύει μόνο στην Ελλάδα. Εάν ο καθαρισμός πραγματοποιηθεί σε διαφορετική χώρα, επικοινώνησε μαζί μας ώστε να σου δώσουμε αναλυτικές λεπτομέρειες για το τι ισχύει στην περιοχή σου.




Σχόλια και Βάσης Γνώσης